Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

pisboğaz




ÇİYA SOFRASI

Kadıköy Çarşı' sında Antep Mutfağının kebep dışındaki zenginliğinin sunulduğu bir lokantadır, sulu yemekleri, meyve esaslı tatlıları ile, pisboğazların uğraması gereken yerlerden biridir (bir çoğu eminim uğramıştır).       İşte adresi:   Caferağa Mah. Güneşlibahçe Sk. No:43 Kadıköy - İstanbul
Tel: (216) 330 31 90 - Faks: (216) 349 19 02

























ODABAŞI ÇİĞ BÖREKCİSİ

Şehremini' nde, Fındıkzade ve Kocamustafapaşa sınırında yer alan Odabaşı, İstanbulun eski yerleşimlerindendir, Odabaşı adını bölgede bulunan ve Has Odabaşı Behruz Ağa Camii' nden alır  (Mimar Sinan eseridir). Bu camiin de cephesinden geçen, Mevlanakapı Caddesi üzerinde, camiye 20-30 metre mesafede bulunan çiğ börekçi 3 kuşaktır bu bölgede, mütevazı dükkanında nefaset sunmaktadır. Dükkanı şu an işleten Özer Aksu 3. kuşağın temsilcisidir.  Adresi ve telefonu ilgilenenler için  altta yer almaktadır. İBRAHİM ÇAVUŞ MAH. MEVLANAKAPI CAD. 34104 No:125 Odabaşı-Şehremini  Tel: 212 632 87 86



























































=======================================================================




PANDO USTA (Bulgarın Yeri)

PANDO YAZIK Kİ KAPANDI 2014



İstanbul Beşiktaş Çarşısı' nda Bulgar' ın Yeri olarak bilinen meşhur, bal-kaymak ve sütlü kahvaltı sunan bir dükkandır. Sahibi Pando Usta' dır. İşte adresi:

Mumcu Bakkal Sok. 5 Beşiktaş, İstanbul
0212 258 2616


Known as Bulgaria 's Place is in Besiktas Bazaar in Istanbul.The shop owner is Pando. Pando offers a breakfast of honey-cream and milk in his shop. The adress:

 Mumcu Bakkal Sok. 5 Besiktas, Istanbul
0212 258 2616






















PANDO YAZIK Kİ KAPANDI 

Bugün de (10 Nisan 2018) üzücü bir haber aldım :

"Beşiktaş'ta "Kaymakçı Pando Amca" diye bilinen Pandelli Şestakof, 92 yaşında hayatını kaybetti." Ölüm Tarihi: 9 Nisan 2018. Toprağı bol olsun.





=======================================================================




BEYRAN ÇORBASI (Gaziantep)

Daha çok sabah erken içilen bu çorba Antep' in meşhurlarından, bu çorbayı yapan epey yer bulmak mümkün Antep' te. Kemikli gerdan, pirinç, yaprak biber, karabiber, sarmısak iç yağı, tuz ile yapılan çorba birkaç evrede hazırlanıyor, hararetle tavsiye olunur. 

Not:  Aşağıda yer alan fotoğrafları çektiğim lokantanın adresini sabah mahmurluğuyla maalesef almamışım. 









=======================================================================




I